Welkom bij de mooiste woonwinkels van Oost Nederland. We zijn elke zondag geopend in Oldenzaal en Nijverdal. Tot snel!

Klanttevredenheid9.4/10

Geschreven door Malou Suprijatna Ukon op 22 februari 2024

Trend: de Japandi woonstijl

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: de Japandi woonstijl. Een stijl dat sinds 2020 erg populair is in Nederland, maar wist je dat deze stijl al meer dan een eeuw bestaat? Wat houdt deze stijl in? Wat zijn de kenmerken en hoe creëer je deze stijl in jouw interieur? In deze blog delen we alles wat je moet weten over deze trend!

Wat is de Japandi stijl?

Om te beginnen, wat is de Japandi stijl eigenlijk? De naam doet al vermoeden – Japandi is een combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl. De wortels van Japandi zijn te vinden in de Japanse wabi-sabi en hygge uit Scandinavië. Wabi-sabi is een levensstijl die waarde hecht aan eenvoud, tevredenheid en langzaam leven. Hyggy richt zich meer op comfort, gezelligheid en welzijn.

De Japandi woonstijl combineert de beste elementen van wabi-sabi en hygge. Het creëert een interieur dat rustgevend en sereen is, maar tegelijkertijd warm en uitnodigend. De focus ligt op natuurlijke materialen, eenvoudige vormen en subtiele details.

De kenmerken van Japandi stijl:

 • Minimalistisch design
 • Natuurlijke materialen
 • Less is more
 • Gebruik van aardetinten
 • Rust en harmonie
 • (Subtiele) details
 • Tijdloos en elegant
 • Eenvoudige vormen

Japandi stijl in jouw interieur

Minimalisme is hét kenmerk van een Japandi stijl en daarom essentieel. Zorg ervoor dat jouw ruimte rust en ruimte uitstraalt. Vermijd items met bijvoorbeeld franjes en overdreven versieringen, je wilt namelijk bij deze stijl dat je interieur eenvoud uitstraalt. Wil je een succesvol Japandi interieur? Kies dan kwaliteit boven kwantiteit voor elk item!

Om een uitnodigende Japanse kamer te krijgen, kun je het best gebruik maken van aardse en neutrale tinten. Hierbij kun je denken aan wit, beige, bruin. Gebruik zwart als accentkleur voor decoratie. Het minimalisme is de kern van Japandi, dus een eenvoudig palet is essentieel. Gebruik niet meer dan drie of vier kleuren in één ruimte.

In de Japandi-stijl worden veel natuurlijke materialen gebruikt. Hierbij kan je denken aan hout, bamboe, riet, linnen en keramiek. Natuurlijke materialen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer in de Japandi-stijl. Door verschillende natuurlijke materialen te combineren, creëer je een unieke en stijlvolle leefomgeving.

Japandi bij Kötter Living

Bij Kötter Living kunnen we jou helpen met het creëren van een Japandi interieur! Onze ervaren interieuradviseurs en stylistes zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Maak vrijblijvend een afspraak voor gratis 3D-advies. Tijdens deze afspraak gaan we dieper in op jouw wensen en behoeften en creëren we samen jouw droominterieur.

Maak hier je afspraak!

Benieuwd naar de items die wij hebben in ons assortiment met een Japandi stijl? Hier zijn onze favorieten op een rijtje!

Japandi stijl: onze favorieten

Tips voor een Japandi woonstijl

Het creëren van een Japandi-stijl in je interieur draait dus om het vinden van de perfecte balans tussen de serene elegantie van Japans design en het praktische minimalisme van de Scandinavische stijl. Hier zijn tips om deze esthetiek in jouw huis te realiseren:

 1. Kies voor neutrale kleuren – denk hierbij aan wit, beige en bruin.
 2. Maak gebruik van natuurlijk materialen.
 3. Ga voor eenvoudige, maar functionele meubels.
 4. Groen moet je doen! Fleur je Japandi interieur met planten en creëer een natuurlijk sfeer.
 5. Mix en match texturen en stoffen.
 6. Kies voor organische vormen.

Bij Kötter Living helpen je graag met het ontwikkelen van jouw droominterieur. Of dit nou in een Japandi stijl is of in de stijl Hotel Chic – bij Kötter Living vinden wij het maken van een unieke en fijne woonomgeving het allerbelangrijkst!

Geschreven door Malou Suprijatna Ukon op 22 februari 2024