Welkom bij de mooiste woonwinkels van Oost Nederland. We zijn elke zondag geopend in Oldenzaal en Nijverdal. Tot snel!

Klanttevredenheid9.4/10

Geschreven door NikkiNikki op 16 september 2022

interieurtips voor een koude winter

Organische Rondingen

Ronde vormen hebben al een tijdje hun weg gevonden naar ons interieur. En deze trend zet zich voort in de herfst van 2023, met een verwachting dat deze stijl nog wel even zal aanhouden. Ronde eettafels, banken met organische vormen en ovale salontafeltjes zijn de sterren van dit seizoen. Zolang scherpe hoeken vermeden worden, zijn we helemaal weg van deze herfsttrend!

Ronde vormen lenen zich uitstekend voor creatieve combinaties. Denk aan het ophangen van verschillende maten ronde spiegeltjes of het schuiven van diverse salontafeltjes onder elkaar. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt ook voor een speels effect. En je kunt eenvoudig de ronde trend in huis halen met accessoires, zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten voor een compleet nieuw interieur. Een ronde poef of spiegel boven een dressoir kunnen al wonderen doen. Ronde vormen zijn absoluut onmisbaar geworden in de woonkamers van 2023!

Interieurtips voor een koude winter

In Harmonie met de Natuur

De frisse buitenlucht heeft een positieve invloed op onze gezondheid en brengt ons tot rust. Daarom willen we de natuur graag naar binnen halen. Of het nu gaat om grote aanpassingen aan het meubilair of het aanschaffen van een paar frisse kamerplanten, er zijn talloze manieren om de natuur in je interieur te integreren.

Een houten vloer of bamboe salontafel vormt de perfecte basis voor een natuurlijke uitstraling in huis. Gecombineerd met natuurlijk geïnspireerde kleuren zoals groen, blauw, zand en terracotta, creëer je warmte en rust. Ook hebben we dit najaar een voorkeur voor licht. Zorg ervoor dat ramen niet worden geblokkeerd door meubels of accessoires, en overweeg om donkere gordijnen te vervangen door lichtere linnen varianten. Wist je trouwens dat je met spiegels meer licht in een ruimte kunt brengen? Door ze strategisch te plaatsen, kun je licht weerkaatsen. De gemakkelijkste manier om de natuur naar binnen te halen, is door middel van planten. Deze herfst zijn we er weer dol op. Met slechts een vleugje groen kun je al genieten van de voordelen van de natuur in je eigen huis. Niet alleen voegt al dat groen sfeer toe aan ons interieur, maar kamerplanten hebben ook een luchtzuiverende werking.

Terug naar de jaren 70

Een tijdperk van disco, wijde broekspijpen en hippies. Retro is terug, en de jaren 70 stijl wordt vanaf dit najaar steeds populairder in onze interieurs. Speelse geometrische patronen, afgeronde vormen en opvallende kleuren... In een jaren 70 interieur is er veel te zien. Niets is te extravagant, en de vormen en kleuren springen er echt uit. Citroengeel, fel paars of knalgroen, alles kan en alles mag.

Houd je nog steeds van de neutrale interieurstijlen die de afgelopen jaren in de mode zijn geweest? Geen zorgen. Dit jaar kun je juist gebruikmaken van deze kalme basis om funky en trendy items te laten opvallen. Je hoeft dus niet meteen je hele interieur om te gooien. Gebruik opvallende lampen, serviesgoed of andere woonaccessoires om je interieur een subtiel vleugje van de jaren 70 te geven.

Vintage Vernieuwing

De vintage modewinkels schieten als paddenstoelen uit de grond, en dit najaar is het perfecte moment om deze trend ook in je huis te verwelkomen. Antieke elementen zijn terug van weggeweest en als je geluk hebt, kun je zelfs een waardevolle schat ontdekken bij je tante of opa. Deze herfst zien we volop vintage vormen en materialen uit de jaren '60, '70 en '80. Denk aan vloerkleden met bloemmotieven, retro lampen of een eiken linnenkast. Het is tijd om de zolder eens te verkennen. Dit jaar combineren we vintage items graag met eigentijdse stukken, om het verleden en heden samen te smelten tot één samenhangende interieurstijl. Zelden had ons interieur zoveel karakter!

Geschreven door NikkiNikki op 16 september 2022