Welkom bij de mooiste woonwinkels van Oost Nederland. We zijn elke zondag geopend in Oldenzaal en Nijverdal. Tot snel!

Klanttevredenheid9.4/10

Eetkamerstoelen kopen

Eetkamerstoelen zijn de oudste meubelstukken ter wereld en wij begrijpen wel waarom. Een eetkamerstoel is om op te zitten, relaxen, eten, drinken en ga zo maar door. Bij Kötter Living vinden we het zitcomfort heel belangrijk. We testen dan ook alle eetkamerstoelen zelf op zitcomfort voordat we een eetkamerstoel in onze collectie opnemen. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat onze eetkamerstoelen fantastisch zitten. We nodigen je graag uit in onze woonwinkels om te komen proefzitten.

Soorten eetkamerstoelen

Stoelen zijn er in allerlei soorten, maten, uitvoeringen die je maar kunt bedenken. Zo hebben we eetkamerstoelen met armleuning, zonder armleuning, eetkamerstoelen met wieltjes, eetkamerstoelen met een sledevoet, draai eetkamerstoelen enzovoorts. Eetkamerstoelen worden vaak per 4, 6 of 8 aan een eettafel gezet. Maar tegenwoordig worden een keukenstoel ook vaak als enkele eetstoel neergezet in de hoek van de slaapkamer, kleedkamer of hal aan een bureau. Een keukenstoel is nooit weg, vooral bij visite is het altijd handig dat je extra eetkamerstoelen hebt.

Eetkamerstoelen combineren

Wij zijn fan van het combineren van verschillende materialen op een set eetstoelen. Ons styling team bedenkt vaak de mooiste combi’s van stoffen en leersoorten en creëren zo een prachtig geheel. De kleuren komen vaak mooi met elkaar overeen, maar je hebt net even iets anders in huis. Ook kun je veel van onze eetkamerstoelen bekleden met 2 verschillende stof of leersoorten. Zo kun je bijvoorbeeld op de achterkant van de stoel een stoere leersoort doen en op de voorkant een zachte velours stof. Prachtige combi! Uiteraard heb je hier wel een beetje lef voor nodig…

Materiaalkeuze en vlekken

Zoals hierboven besproken is materiaalkeuze belangrijk voor het plaatje, echter ook uit praktische overwegingen kun je kiezen voor een bepaalde bekleding. Een leren eetkamerstoel is wellicht wat eenvoudiger schoon te houden dan een eetkamerstoel bekleed met een katoen/linnen stof. Bij Kötter Living heb je het voordeel dat we elke stoel voor je kunnen behandelen en zo loop je geen risico op vlekken. We impregneren de eetstoel dan voor je en spuiten hem in met een speciale vloeistof die intrekt en bescherming biedt. Deze bescherming tegen vlekken geldt voor 5 jaar, dit raden we altijd aan om te doen, zeker als je jonge kinderen of huisdieren hebt. Met deze vlekkenservice durven we je elke stof wel te verkopen op één van onze eetkamerstoelen.

Kom proefzitten

We kunnen nog wel uren praten over stoelen, maar eigenlijk moet je gewoon komen proefzitten in één van onze woonwinkels in Oldenzaal of Nijverdal. In beide winkels hebben we een uitgebreide collectie stoelen staan. Zowel eetkamerstoelen als fauteuils zijn in beide woonwinkels aanwezig. En, heel belangrijk, ons verkoopteam helpt je graag met het uitzoeken van jouw nieuwe stoelen. Dus heel graag tot snel!