Welkom bij de mooiste woonwinkels van Oost Nederland. We zijn elke zondag geopend in Oldenzaal en Nijverdal. Tot snel!

Klanttevredenheid9.4/10

PMP Furniture (voorheen Nix Design)

Where passion meets perfection

PMP Furniture

PMP furniture (ook wel Nix design) is een merk waar we al heel lang mee samenwerken. PMP furniture heeft de productiebasis sinds 1993 in Polen. Deze regio is van oudsher gespecialiseerd in de productie van meubels. Kennis wordt van generatie op generatie doorgegeven en daar profiteert PMP furniture zowel als haar klanten elke dag van. Je vindt een groot deel van de PMP furniture collectie in onze woonwinkels in Oldenzaal en Nijverdal, dus kom langs!

PMP Furniture en Kötter Living

PMP furniture maakt de laatste jaren steeds meer bankstellen, waar ze voorheen vooral eetkamerstoelen en tafels produceerde voor de zakelijke markt is het bedrijf zich steeds meer op de consument gaan richten. Met mooie tijdloze modellen, een fantastisch zitcomfort en zeer uitgebreide stoffencollectie kun je met PMP furniture altijd de door jou gewenste hoekbank zelf samenstellen.

Europese productie

Omdat de productie in Polen plaatsvindt, is de weg naar de klant kort. Daarom hoeven ze geen schepen uit Azië te sturen. Op maat gemaakte producten kunnen binnen een redelijk tijdsbestek worden geleverd, met een minimum aan uitstoot van broeikasgassen.

Duurzaamheid

De producten van PMP furniture zijn gemaakt om langdurig intensief gebruikt te worden. Een stoel of tafel gaat vele jaren mee. Het is niet nodig om ze vaak te vervangen of om snel nieuwe producten te bestellen. Goed voor jou en voor het milieu. 1 van de fabrieken produceert alle tafels. Het productieproces bestaat uit verschillende stappen tot het eindproduct. Een van die stappen omvat droogkamers. Hier wordt het hout 6 maanden gedroogd, totdat de ideale vochtigheidsgraad voor meubels is bereikt. Daarna wordt het hout verwerkt tot tafel- of stoelonderstellen.

Al het gebruikte hout is Europees en de herkomst ervan is eenvoudig te traceren. Illegale kap is dus uitgesloten. Om het hout te drogen (hout moet tot een bepaalde vochtigheidsgraad worden gedroogd), gebruiken ze droogkamers die worden verwarmd met het zaagsel uit eigen fabriek. De gasuitstoot hiervan wordt uiteraard gefilterd in een milieuvriendelijke installatie.

Onze populairste PMP Furniture modellen: