Welkom bij de mooiste woonwinkels van Oost Nederland. We zijn elke zondag geopend in Oldenzaal en Nijverdal. Tot snel!

Klanttevredenheid9.4/10
  • home
  • Modern interieur

Hou je van een modern interieur en weet je even geen raad hoe je alles moet stylen?

Wij hebben wat tips en weetjes op een rijtje gezet om je hierbij te helpen. Ons styling team neemt je graag mee in alles wat je moet weten wat betreft moderne interieurs. Hoe creëer je een modern interieur en kan dit ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld landelijke, klassieke en warme stijlen? Op deze vragen geven wij je graag antwoord.

Moderne warme woonkamer inspiratie

Modern interieur

Een modern interieur hoeft niet te betekenen dat het interieur kil en saai is, integendeel zelfs. Je kan een modern interieur heel goed combineren door er andere stijlen doorheen te mixen. Zo kun je bijvoorbeeld je woonkamer warm en modern inrichten. Hoe zorg je er nou voor dat dit strakke moderne interieur wel warm aanvoelt? Daar hebben wij wat tips voor verzonnen.

1. Een rustige basis

Door een rustige basis creëer je een ruimte waarmee je van alles kan gaan doen. Probeer in die rustige basis de moderne items een plek te geven die je graag terug wilt zien. Door de meubels simpel te houden oogt je interieur ruimtelijk. Wanneer je dit doet kun je door gebruik van accessoires de warmte en sfeer laten ontstaan.

2. Combineer verschillende materialen en kleuren

Een combinatie van verschillende materialen kan heel veel doen voor het gevoel wat je in een ruimte krijgt. Wanneer jij alleen maar gebruik maakt van glas, leer en hoogglanslak zal het misschien wat kil aanvoelen. Door dit te combineren met verschillende stoffen zoals velvet, teddy en linnen kun je een heel ander gevoel aan de ruimte geven. Ditzelfde geldt voor de kleuren. Kleuren die vaak voorkomen in moderne interieurs zijn wit, zwart, grijs en bruin. Vrij basic, maar dit hoeft niet te beteken dat je geen kleur kan gebruiken. Kies voor gekleurde accessoires en laat het warme gevoel weer naar voren komen.

3. Speel met vormen

In een modern interieur spelen vormen van meubels en accessoires een grote rol. Door niet alleen te kiezen voor rechte items, maar ook voor organische vormen creëer je een oase van warmte. Kies bijvoorbeeld voor een ovale eettafel of stoelen met een ronde kuipzitting.

Modern warm interieur moodboard!

Modern landelijk interieur

Ook kan een modern interieur gecombineerd worden met een landelijk tintje. Door natuurlijke kleuren en materialen te gebruiken kom je al een heel eind. Kies bijvoorbeeld een accessoire uit die van hout is gemaakt of ga voor rieten manden. Ook met sierkussens kun je goed een landelijk gevoel naar voren laten komen. Zo zijn er sierkussens met een dierenprint die het buitengevoel ook naar binnen halen. Dit buitengevoel is een belangrijk kenmerk van een modern landelijk interieur. Trek het buitenleven door naar binnen in je moderne interieur door bijvoorbeeld planten te plaatsen in een moderne pot. Op deze manier ontstaat er een goede verdeling tussen het moderne en landelijke aspect.

Modern klassiek interieur

Daarnaast is een modern interieur ook goed te combineren met een klassieke twist. Deze items zijn vaak iets gedurfder, maar zijn ook zeker passend in een modern interieur. Denk bij deze stijl aan een luxe meubels met chique accessoires en elegante materialen. Zo zijn Chesterfield meubels in een velvet stof een populaire keuze in een klassiek modern interieur. Dit straalt het ultieme luxe gevoel uit. Mocht je een wat uitgesproken smaak hebben kan je ook spelen met kleurencombinaties. Zo is oker met donkerblauw een goede kleurencombinatie om dit luxe gevoel te versterken. Ten slotte werkt een mix van nieuwe moderne items en antieke items vaak goed bij een klassiek modern interieur.

Moderne collectie Kötter Living

Bij Kötter Living hebben wij een breed assortiment aan geschikte producten voor een modern interieur. Bekijk in onze webshop de talloze moderne producten die je kan gebruiken in je moderne inrichting. Daarnaast hebben onze woonwinkels prachtige stijlkamers waarin je de producten goed kan bekijken. Onze stylisten staan hier voor je klaar om je van het beste advies te voorzien. Kom daarvoor langs in onze woonwinkels in Oldenzaal of Nijverdal en laat je inspireren en adviseren!